Individuele leerling

Prämienprogramm

Excellente en veelzijdig geïnteresseerde leerlingen uit 4 havo en 5 vwo kunnen solliciteren voor een reis van 3 weken in de zomer naar Duitsland. Reis en programma zijn kosteloos; de leerlingen worden uitgenodigd door de Duitse regering. De voordracht geschiedt via de docent Duits. 

De studiereis bevat een veelzijdig programma met veel excursies. Er is niet alleen aandacht voor het land, de natuur en de cultuur, maar ook voor geschiedenis, politiek, economie en sport. De voertaal bij alle activiteiten is Duits.

pijlDeutschland Plus Programm

De 12 leerlingen die aan dit programma deelnemen reizen met uitsluitend Nederlandse leerlingen samen met een begeleider uit Nederland naar Duitsland. De eerste 4 nachten verblijven ze samen in een hostel in Berlijn, daarna reizen ze door naar Erlangen in Beieren. De reis duurt in totaal 3 weken.

In Erlangen logeren de leerlingen individueel bij een gastgezin en gaan ze met hun gastzus of -broer mee naar school. Daar wonen ze reguliere lessen bij en volgen ze met hun Nederlandse reisgenoten een apart lesprogramma.

Over de aanmeldprocedure lees je bij het Duitsland Instituut Amsterdam. 

Prämien

Tussenjaar

WilWeg bereidt studenten en scholieren voor op een buitenlandervaring zoals een tussenjaar, studie of stage.

 

Au pair

Vanaf 18 jaar kun je als au pair naar Duitsland gaan. Een voorbeeld voor een bemiddelingsbureau is WeAupair, ingesteld door de Duitse kerken. Je kunt natuurlijk ook au pair worden via een commercieel bureau, bijvoorbeeld Travel Active