Chat, forums, e-mail

In het digitale tijdperk mag een virtuele uitwisseling niet ontbreken. Voor het vak Duits biedt het Goethe-Institut leerlingen diverse mogelijkheden om met Duitstaligen uit verschillende landen per chat of e-mail in contact te komen.

Community Deutsch für dich

In deze internationale online community van het Goethe-Institut kunnen leerlingen individueel een "Lernpartner" vinden uit een ander land. In het forum kunnen zij vragen stellen aan mensen uit de hele wereld die Duits leren. Registratie en aanmelding zijn gratis. Klik hier voor de community.

Das Bild der Anderen

Hier gaat het om een een internationaal e-mail project voor beginnende en gevorderde leerlingen die Duits leren. Meer informatie vindt u op deze website.

 

 

Odyssee 

Odyssee is een intercultureel zoekspel waarbij je als docent door het Goethe-Institut aan drie buitenlandse docenten met hun klas wordt gekoppeld. Elke week sturen de klassen elkaar brieven over een bepaald thema (b.v. tradities in het land). Aan de hand van de informatie ontvangen de klassen gedurende drie of vier weken aanwijzingen over waar de anderen klassen vandaan komen. 

eTwinning

Ter voorbereiding van of als alternatief voor een fysieke uitwisseling kan de online community eTwinning worden gebruikt. In een beschermde omgeving werken klassen online samen. Ook kun je op de platform voorbeeldprojecten zien en een partnerschool zoeken. Maak het zo klein of zo groot als je wilt (begin wel met een overzichtelijk project).